Jump to Navigation

Header provincie

Chromebook

Chrome OS is een besturingssysteem van Google dat draait op Chromebooks. Het is gebaseerd op de Google Chrome browser en is daarom compleet anders dan andere besturingssystemen.

Chrome OS is ontworpen om al je werkzaamheden via internet uit te voeren en op te slaan in de cloud.
Je installeert geen zware software meer, maar je werkt met de web apps van Google, die los op je bureaublad of in je taakbalk staan. Chrome OS werkt op speciaal hiervoor ontworpen laptops: Chromebooks.
Door de lichte apps en het online werken is het Chrome OS besturingssysteem snel en vraagt het weinig batterij van je Chromebook.

Recent is het mogelijk om op Chromebooks ook apps uit Google Play (Android) te installeren. Dat betekent dat alle apps die onder Android draaien (smartphone/tablet) nu ook te gebruiken zijn op een Chromebook

De prijs van een Chromebook is laag, waardoor de keuze voor dit toestel interessanter kan zijn dan voor een ander e-device: het is namelijk een betaalbare netbook die alle software van een tablet bevat.

Aanbevolen Chromebook

Op dit moment zijn er verschillende Chromebooks op de markt. Deze onderscheiden zich van elkaar op veel manieren (specificaties). Een duidelijk zichtbaar verschil is de schermgrootte. Dat criterium wordt voor alle beeldschermen gebruikt (tv, monitor ...) maar is slechts één criterium. Andere verschillen zijn de opslagcapaciteit (harde schijf), het werkgeheugen (RAM-geheugen) en de processor. Deze hebben een sterke invloed op de prestaties van je Chromebook.

Deze Chromebook heeft een prima prijs/kwaliteitsverhouding:

Er zijn echter meerdere goede en betaalbare e-devices op de markt. Contacteert u gerust onze school voor meer info.Pagina | by Dr. Radut