Jump to Navigation

Header provincie

Cosmogolem4Diepenbeek

Een Cosmogolem van én voor de Diepenbeekse jongeren

Op woensdag 20 september werd het charter voor het project Cosmogolem4Diepenbeek ondertekend. De Cosmogolem, een houten reus en kindervriend, is een internationaal symbool voor kinderrechten en is een creatie van kunstenaar Koen Van Mechelen. De reus is als het ware een beschermheer van dromen en wensen van kinderen in de hele wereld; het is een prominent symbool van hoop en evolutie.

Kiwanis Diepenbeek nam het initiatief hiervoor en betrok alle scholen van Diepenbeek en de gemeente bij de uitwerking van het idee. De talenten van de Diepenbeekse kinderen komen ruim aan bod in dit unieke, verbindende en duurzame project.

Het doel van het project is om een Cosmogolem te bouwen in Diepenbeek en in te bedden in de lokale gemeenschap. Men wil van dit project een verbindend project maken, vanuit de gezamenlijke bekommernis om onze planeet gezond en leefbaar te houden. De Cosmogolem wordt op 27 mei 2018 geïnstalleerd op het Demerstrand. Op de plaats van zijn hart zit een luikje waar kinderen hun dromen en wensen in kunnen achterlaten.

PSD helpt mee

Onze school bouwt dit jaar aan de koploper van het project: een reuzencosmogolem van maar liefst 4 meter. Leerlingen en leraren van de opleiding hout slaan de handen in elkaar om deze reus tot stand te brengen.

Daarnaast zal onze school ook een kleinere Cosmogolem in mdf bouwen voor elke school in Diepenbeek. De bedoeling is dat de leerlingen van andere scholen creatief aan de slag kunnen gaan met deze mini-Cosmogolem; zo wordt het project doorgetrokken in de hele gemeente en worden de talenten van alle Diepenbeekse kinderen gebundeld.

De bouw van de reuzencosmogolem verloopt in verschillende fasen. In eerste instantie wordt er een stalen frame ontwikkeld. Vervolgens wordt een waterwerende laag geïnstalleerd op het frame om duurzaamheid te verzekeren. De Cosmogolem wordt ten slotte bekleed met latwerk en houten platen als afwerking.

Verschillende lichaamsdelen van de Cosmogolem worden in verschillende fasen opgebouwd; volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het verloop van dit mooie project.

Pagina | by Dr. Radut