Jump to Navigation

Header provincie

Milieuzorg op school

VOET-groep ODO

Vanuit de de werkgroep die rond de vakoverschrijdende eindtermen van 'omgeving en duurzame ontwikkeling' (= 'VOET-groep ODO') werkt, worden activiteiten georganiseerd om leerlingen bewust te maken van hun impact op de leefomgeving. Zo namen onze leerlingen al deel aan activiteiten rond bosbeheer, het verwijderen van zwerfvuil en het gebruik van elektrische voertuigen.


MOS

In het schooljaar 2012-2013 stelde onze school een nieuwe MOS-coördinator voor. MOS staat voor Milieuzorg Op School. Dankzij de vele milieubewuste inspanningen en projecten van directie, leraren, leerlingen, ondersteunend en onderhoudspersoneel behaalden we samen hierdoor het prestigieuze MOS logo 3. De school blijft 'duurzaamheid' hoog in het vaandel dragen.

Wat onze school nog meer doet

Gescheiden afvalophaling
Leerlingen en personeel sorteren het afval (papier, PMD, batterijen, inktpatronen ...) waardoor we dit gescheiden kunnen ophalen.
Biodiversiteitsproject 'Green High Makeover Team' (leerlingen 6de jaar wetenschappen)
De leerlingen van het zesde jaar wetenschappen werken voor hun afstuudeerproef rond biodiversiteit. In 2012-2013 vond de 'garden edition' plaats. In 2013-2014 hebben de leerlingen de mogelijkheden bestudeerd om een ecologische vijver aan te leggen op de campus, de 'water edition'.
Aankoopbeleid hout
Als school kopen we in de mate van het mogelijke hout en plaatmateriaal aan met het FSC of PEFC label. De leverancier waar de school de aankopen doet, bezorgt bij elke aankoop een bijhorend certificaat.
Drinkwaterkranen
Drinkwaterautomaten met kraantjeswater staan gratis ter beschikking voor zowel leerlingen als personeel. Bij ouder-infoavonden, vergaderingen ... wordt steeds dit drinkwater geserveerd.
...


Page | by Dr. Radut