Jump to Navigation

Header provincie

PCLB

PSSD en PCLB

Elke school werkt samen met een CLB, een Centrum voor Leerlingenbegeleiding. Ouders, leerlingen en school krijgen er informatie, hulp en begeleiding. Jouw school werkt samen met het Provinciaal Centrum voor Leerlingenbegeleiding (PCLB).Het PCLB begeleidt leerlingen op vier domeinen:

 1. Leren en studeren
  Voor problemen met lezen, schrijven en leren zoeken we samen met de leerling, de ouders en de leerkracht naar gepaste ondersteuning. Waar nodig doen we bijkomende onderzoeken of verwijzen we door naar meer gespecialiseerde diensten.
 2. School en studiekeuzes
  PCLB-medewerkers geven informatie en advies bij belangrijke keuzemomenten. Ouders, en leerlingen kunnen ook zelf contact opnemen met het PCLB voor persoonlijk overleg. Bij spijbelen is het CLB-team verplicht om begeleiding te starten. De school schakelt dan het PCLB in. We sporen samen met de ouders, de leerling de redenen van het spijbelgedrag op een bieden een oplossing aan.
 3. Sociaal-emotionele ontwikkeling
  Ook als je je niet goed voelt, kun je bij ons terecht. Soms is ondersteuning door de school en/of CLB voldoende. Is er meer of andere hulp nodig, dan schakelt het PCLB specialisten in.
 4. Preventieve gezondheidszorg
  Voor alle kinderen zijn er verplichte medische onderzoeken. Bij het uitbreken van besmettelijke ziekten geeft de CLB-arts aan de school en ouders advies over hoe verspreiding te voorkomen. Leerlingen krijgen bij on ok de nodige vaccinaties.

Er is tevens een medisch onderzoek voor de leerlingen van het derde jaar (de data hiervoor worden tijdens het jaar meegedeeld).

Adres

Willekensmolenstraat 140

3500 Hasselt

011 23 81 20

Contactpersoon

De contactpersoon is bereikbaar via Smartschool en onderstaand e-mailadres.Page | by Dr. Radut